Årets Betongentreprenör

Priset till Årets Betongentreprenör sponsras av Swerock. I juryn sitter Akin Barin, Swerock, Jonas Axeling, Betongindustri, Jonas Davidsson, Thomas Betong, Karin Pettersson, Bemix, Daniel Jonsson, Sika.

Priset ska delas ut till en person som under året aktivt bidragit till att ett speciellt projekt fått ett utmärkt betongutförande, estetiskt och funktionellt eller på annat sätt bidragit till gjutteknikens utveckling.

Johan Eriksson, NCC
Johan och hans team på NCC har på ett föredömligt sätt projekterat, drivit och genomfört ett nytänkande och avancerat miljöprojekt för Helsingborgshem, kvarteret Kungsörnen. Teamets driv och entreprenörsanda går inte att inte att ta miste på med deras kreativa klimatförbättrande lösningar i såväl smått som stort. Projektets komplexitet har varit tydlig både i projekteringsskedet och i driftsfasen. Johans lösningar har varit starkt bidragande till att NCC kontrakterades och att materialvalet mynnade ut i en platsgjuten betongstomme. Med sitt genuina intresse och goda ledarskap har Johan skapat ett team som tar platsgjutet byggande till nya höjder- både på utsatt tid, men också ur ett klimatperspektiv.

Lasse Sundesson, Tyresö Betong
När projekten är gjuttekniks svåra, otillgängliga, tidskrävande och kräver ett stort engagemang men med små resurser anlitas en speciell entreprenörstyp. Lasse på Tyresö betong nomineras för restaureringen av (Waxholms brygga) Stavsudden som realiserats genom unik känsla för kvalitet, kostnadsmedvetenhet och finish. Med Lasses gedigna yrkesskicklighet som motor, har projektets komplexitet i såväl formsättning som utförandeskede övervunnits innehållandes kryddor i form av betongtransporter till sjöss och ”höst-bad”.

Tobias Strömdahl, Peab
Med sitt stora engagemang och intresse har han drivit fram ett avancerat projekt vid Liljevalchs i Stockholm med synliga platsgjutna betongväggar och tak.  Han är inte bara duktig på betong även på miljö och logistik vilket är väldigt svårhanterligt mitt i stan. Dessutom är han mycket omtyck av sina kollegor.