Årets Betongkonstruktör

Priset till Årets Betongkonstruktör sponsras av Peikko och juryn består Anna Jacobson, Tyréns, Johan Lindersson, WSP, Thomas Nord, Sweco, Åsa Lövblom, Elu och Anders Hedberg, Kåver & Mellin.

Priset ska gå till någon som under året har varit konstruktionsansvarig för ett projekt där avancerade konstruktionslösningar i betong varit mest adekvata eller gjort stora insatser för betongkonstruktionens utveckling.

Elin Pramlid Tyréns
Paviljongen, ett smycke på Sergelstorg. En konstruktion där allt samlas. Formsättning, gestaltning och de bärande konstruktionerna kräver ett särskilt öga för detaljer och förmåga för ett tväfunktionellt kunnande hos konstruktören.

Karin Foss, WSP
Liljewalchs utbyggnad Stockholm. Arkitektens idéer ska omvandlas till en byggbar lösning. Stor omsorg om betongen i alla dess hörn leder till ett framgångsrikt byggande.

Petter Egnell, Sweco
Petter har med en stor ingenjörskonst löst de stora konstruktiva utmaningarna med en platsgjuten kärna för City gate Nordens högsta kontorshus och Göteborgs nya landmärke. Petter började med projektet anställd på PE Teknik & Arkitektur för att sedan slutföra det på Sweco.