Ung & Tung 2020

Betonggalans Ung & Tung-pris går till en person under 30 år som på ett tungt sätt bidragit till att utveckla branschen. Prisets sponsor är Prefabbyggarna och i juryn finner vi Tove Lindblad, Trimble, Jennifer Baser, Betongindustri, Michelle Trochez, JM, Patrik Granqvist, Skanska, Daron Omed, WSP.

Tobias Strömdahl, Peab
Betongansvarig på projektet Liljevalchs konsthall. Tobias är 27 år gammal och har avancerat från snickare till arbetsledare och vidare till platschef på knappa fem år vilket är fascinerande. Han har en bakgrund från Peabskolan och har jobbat inom branschen i 10 år samtidigt som han gått flertalet kurser inom betongkonstruktioner, både internt och externt. Projektet präglas, som du vet, av platsgjutna betongkonstruktioner vilket ställer höga krav på entreprenören. Här har Tobias verkligen visat framfötterna! Tobias är en Peabs tyngsta up-and-coming-platschefer med stort intresse för ledarskap och betong. Han har tagit sig an det extremt komplicerade projektet Liljevalchs med platsgjuten stomme, tak, övergolv etc. på ett väldigt bra sätt och fått med sig våra hantverkare i lagarbetet för att få en så bra slutprodukt som möjligt som vi kan vara stolta över och som kunden och Arkitekten är nöjda med.

Mustafa Sherif, Afry
Mustafa tog sin Masterexamen 2018 på KTH hållbarsamhällsbyggnad och på Politecnico di Milano, inriktning Urban Design med fokus på socialhållbarhet. Mustafa är extrem passionerad om att planera och bygga barn vänliga städer med fokus på barnkonvention. Han har jobbat i flera medskapande processer där han tillsammans med barn tar fram förslag på hur framtida städer/områden ska se ut. Han genomför också det så kallad ”Barn konsekvensanalyser inför olika samhällsutveckling projekt i Sverige.”

2020 har Mustafa startat egen podcast Urbanistica Podcast. Det är en internationell podcast om hur vi bygger smarta och levande städer. Podden har lyssnare från mer än 190 länder. Han sitter i styrelsen för Föreningen för Samhällsplanering i Stockholm. Han är en av Placemaking Europé organisations ledare. Han var coach på flera olika Hackathons till exempel Kids Hack the Crisis, Hack for Crisis. Själv har Mustafa vunnit Hackathons också om framtida städer. Han är också en co-coach på TEDxTalk i Stockholm, där han coachar TEDx talare kroppsspråk och hur ska de hålla tal.

Sandra Mobaraki, Byggsandra
Sandra Mobaraki är rösten samt ansiktet bakom ”Byggsandra”. Hon är idag Sveriges första bygginspiratör och använder sig av inspiration som ett verktyg för att driva på förändringar inom branschen. Hon brinner för att inspirera fler kvinnor till byggbranschen och vill även inspirera branschen till utveckling och sist men inte minst inspirera människor till personlig utveckling.
Idag arbetar hon som konsult alternativt rådgivare för diverse företag och organisationer. Det är oftast inom områden som kompetensförsörjning, nytänk inom branschen och kommunikation. Vid andra tillfällen står hon på en scen och föreläser, alternativt modererar en intervju/panel.
Utöver detta driver hon sina sociala medier och har genom instagram lyckats bygga upp en plattform med över 5000 följare. Där pratar hon tillsammans med sina följare om byggbranschen, utveckling, entreprenörskap och jämställdhet. Hon driver även ett av branschens snabbast växande nätverk: Byggbranschenskvinnor.
Hon står även bakom nya priset Årets Byggkvinna, som lanseras för att uppmärksamma kvinnliga förebilder som bidrar till en mer inkluderande och jämställd byggbransch. Priset, är ett samarbete mellan Byggföretagen och Sandra Mobaraki och kan tillfalla såväl yrkesarbetare som tjänstemän och chefer från hela byggindustrin.